Over Kimberly

Over Kimberly

Die ene bewuste keuze veranderde mijn leven

Al van jongs af aan merkte ik dat er weinig ruimte was voor mijn sensitiviteit in een maatschappij waarbij het vooral gaat om presteren en het continue maar doorgaan. Het paste totaal niet bij mijn eigen ritme en wat voor mij goed voelde.

Toch paste ik mezelf aan naar wat ik om mij heen zag en hoe ik dacht dat het ‘hoorde’. Ik ging meer vanuit mijn hoofd leven en raakte het contact met mijn gevoel steeds meer kwijt. Ik raakte dan ook steeds verder verwijderd van mijn eigen pad. Voor mijn gevoel werd ik geleefd. Ik vond het moeilijk om tijd voor mezelf te maken en in te tunen bij waar ik nou echt behoefte aan had en waar mijn hart sneller van ging kloppen. 

Heftige emoties drukte ik weg, omdat deze niet pasten bij mijn vrolijke ‘masker’ dat ik de buitenwereld toonde. Daarnaast kampte ik met gedachten als ‘Ik ben niet goed / slim genoeg’ welke mij belemmerden om mijn ware potentie, die ik diep van binnen voelde, tot uiting te laten komen. Ik hield dit best lang vol, totdat ik op een gegeven moment van binnen een tikkende tijdbom was. Ik was uitgeput, niet happy en mijn emoties schoten te pas en te onpas alle kanten op.

Ik voelde aan alles dat het zo niet langer door kon gaan en in 2015 maakte ik heel bewust de keuze dat het tijd was om mijn belemmerende gedachten een halt toe te roepen en om naar mijn lichaam en diepste verlangens te gaan luisteren. Toen ik die keuze eenmaal gemaakt had begon voor mij een leerzame, spirituele en mooie innerlijke reis waarin ik elke keer weer een puzzelstukje heb teruggevonden van wie ik werkelijk ben en wat ik de wereld te bieden heb.

Kimberly casual leunend tegen de muur

When the world makes no sense, go inside yourself, and listen carefully to your needs, until you understand once more – Leon Brown

Diepe transformatie door mindset werk en energetisch werk te combineren

Ik heb altijd al een enorme interesse gehad voor menselijk gedrag en de werking van ons brein. Ik wist dan al heel vroeg dat ik Psychologie wilde studeren aan de Universiteit van Leiden. Ik heb uiteindelijk mijn Master behaald in de Toegepaste Cognitieve Psychologie, welke mij een stevige wetenschappelijke basis heeft gegeven over hoe ons brein in elkaar zit en hoe dit invloed heeft op het ontstaan van (belemmerende) gedragspatronen en hoe je je brein kunt herprogrammeren.

Aangezien ik geloof in een holistische denkwijze waar lichaam en geest niet los van elkaar gezien kunnen worden, ben ik mij ook gaan verdiepen en scholen in diverse alternatieve coach- en geneeswijzen. Zo heb ik 3 jaar lang een Creatieve coachopleiding gevolgd (uit het hoofd en juist met de handen/gevoel/onderbewuste werken). Tevens heb ik mij geschoold in de Edelsteentherapie & Chakraleer en heb ik mijn Reiki 1 & 2 certificaat behaald. Al deze waardevolle kennis en puzzelstukjes hebben ieder op hun eigen manier bijgedragen aan mijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling als mens en coach.

Gaandeweg leerde ik dat alles is opgemaakt uit energie, ookwel minuscule atomen die trillen op een bepaalde frequentie. Zo hebben wij naast ons fysieke lichaam ook een energetisch lichaam welke is opgebouwd uit 7 grote energiecentra /chakra’s, welke tezamen een elektromagnetisch veld om ons heen vormt (ookwel ons aura). Met dit elektromagnetisch veld zenden wij net als een radio 24-7 een bepaalde frequentie uit. Zo hebben liefdevolle gedachten & emoties bijv. een hogere frequentie dan angstige gedachten & emoties.

De energiefrequentie die wij uitstralen wordt opgepikt door een immens groot veld van energie wat alles en iedereen omringt en met elkaar verbind, ookwel het Universum / Kwantumveld genoemd. In de Kwantumfysica hebben ze ontdekt dat wij 24-7 met dit veld onze eigen realiteit co-creëren op basis van de frequentie (=  onze gedachten +  emoties) die wij uitstralen. Het gezegde ‘Wat je uitstraalt trek je aan’ is met wetenschap te onderbouwen! Dit inzicht, dat wij krachtige creatoren zijn die, als we het spel van de frequenties leren spelen, ALLES kunnen manifesteren wat mij maar willen, was voor mij hét puzzelstukje waarmee alles op zijn plek viel.

If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration – Nikola Tesla

Toen ik mindset werk (bewustwording in & herprogrammeren van mijn belemmerende overtuigingen) ging combineren met energetisch werk (het opheffen van blokkades in mijn chakra’s middels edelsteentherapie & Reiki), kwam mijn transformatie in een stroomversnelling terecht. Ik voelde mij energieker, lekkerder in mijn vel en meer in balans dan ooit. Stapje voor stapje vond ik mijn weg terug naar mijn ware essentie. Ik omarmde mijn unieke talenten en kwaliteiten en brak mezelf los van verwachtingen van anderen / de maatschappij en voelde aan alles dat het tijd was om mijn eigen pad te gaan bewandelen. 

Door te werken met de kennis van de Universele wetten (o.a. alles is energie / wet van aantrekking) wist ik een nieuwe realiteit voor mijzelf te creëren. Één waarin ik in mijn kracht sta en mijn hart volg, door o.a mijn vast baan in de corporate wereld op te zeggen en mijn eigen energetische coaching praktijk te starten. Dit voelde voor mij als thuiskomen. Mezelf niet meer aanpassen, maar doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Deze kennis, inzichten en tools die mij hierbij hebben geholpen geef ik met liefde door! Het is  mijn passie om mensen in hun kracht te zetten, hen weer de regie te laten pakken over hun leven en in te laten zien dat zij alles al in zich hebben om hun dromen te manifesteren! Het leven is er niet enkel om te overleven, maar om te LEVEN!

Wat ik jou van harte gun is dat jij met een volle batterij en liefdevolle mindset jouw dromen waar gaat maken!

Nog wat leuke weetjes over mij…

Kimberly in centrum Den Haag

– Ik woon samen met mijn man Jozef en 2 lieve katten, Freya & Baldur, in een fijn appartement in Den Haag. We wonen op 15 minuten fietsen van het strand, heerlijk vind ik dat!

– Een van mijn favoriete quotes is ‘It’s kind of fun to do the impossible’- Walt Disney. Ik houd ervan om mijzelf uit te dagen, elke keer weer een stapje buiten mijn comfortzone te zetten en om nieuwe dingen te leren. Juist hier zit de groei en achteraf krijg ik dan ook altijd weer de bevestiging dat ‘Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!

Ik ben een ambivert, op het ene moment kan ik heel outgoing zijn en genieten van social/dance events en het andere moment ben ik graag op mijzelf, alleen, in de natuur, of met een goed boek. Mijn favoriete boek op het moment ‘Becoming Supernatural’ van Dr. Joe Dispenza.

Ik ben iemand die bewust leeft met het ritme van de maan. Een ritme waarin ontspannen en opladen (nieuwe maan, vrouwelijke energie) in balans is met inspanning en doorgaan (volle maan, mannelijke energie). Vroeger kon ik nog wel eens helemaal voorbij rennen aan hoe ik me voelde en deed ik alles op wilskracht, maar nu ik meer in verbinding sta met mijn lichaam, weet ik die balans veel beter te bewaken.

– Mijn moeder heeft mij al van jongs af aan kennis laten maken met de ‘onzichtbare’ wereld van energie en de helende werking van o.a. Reiki en edelstenen. Dit heeft mijn blik op de wereld van jongs af aan verruimt en daar ben ik haar heel dankbaar voor!

– In mijn vrije tijd vind ik het leuk om intuïtief te schilderen. Ik doe dit al mijn hele leven en het is voor mij een manier om helemaal in het moment op te gaan, nergens aan te denken en enkel mijn gevoel te volgen. Heel fijn om te doen!

Ik ben ook oprecht benieuwd naar jou!

Ja jij, mooi mens. Wie ben jij? Wat is op dit moment jouw grootste verlangen? Wat houd je tegen om hier volledig voor te gaan? 

Ik bied je graag een luisterend oor en denk graag mee in wat voor jou een eerstvolgende stap kan zijn. Heb je hier behoefte aan? Vul dan onderstaand contactformulier in. Dan zal ik binnen 24 uur (ma-vrij) contact met je opnemen en kunnen we samen kijken of er een klik is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Ik kijk ernaar uit!

Liefs,
Kimberly